Zebraliśmy już 11377 zł
Wpłać
Ułożyliśmy 258 m złotówek
Parafianie z Występu nie zawiedli. Udało się uzbierać prawie 26 metrów złotówek!

W dniach 27-28.05.2017 r. w Parafii św. Brata Alberta Chmielowskiego w Występie odbywała się akcja informacyjno-charytatywna związana z budową HOSPICJUM STACJONARNEGO W OLSZEWCE.

Przedsięwzięcie, którego głównym koordynatorem jest Caritas Diecezji Bydgoskiej na terenie Powiatu nakielskiego wspierają wolontariusze Fundacji „Salus Homini”. W pierwszej kolejności w akcji „Kilometry Caritas” zbieramy na projekt pod budowę, a także przybliżamy genezę i ideę funkcjonowania hospicjów.

Akcja spotkała się z bardzo pozytywnym odzewem i wsparciem Księdza Proboszcza Krzysztofa Amborskiego oraz wszystkich Parafian. Wspierając zbiórkę pieniężną gratulowali pomysłu, życzyli powodzenia, dzielili się swoimi doświadczeniami związanymi z tematem opieki paliatywnej.

Udało się uzbierać 1123,70 zł, co daje prawie 26 metrów złotówek!!!!

Jako mieszkanka Występu i wolontariusz Fundacji „Salus Homini” jestem dumna i bardzo dziękuję za tak ciepłe i dobre przyjęcie naszej akcji. Wszystkim, którzy wspierali mnie duchowo, szczególnie księdzu Krzysztofowi, pomagali policzyć zebrane pieniądze, rodzinie Państwa Turostowskich i wszystkim ofiarodawcom bardzo, mocno dziękuję i poproszę o dalsze wsparcie na kolejnych etapach naszego, wspólnego przedsięwzięcia.

Materiał: Hanna Kozakiewicz

źródło: Nakło24.pl